top of page
Image by Joris Voeten
Stenen trappen _ Moss

Stiltedagen

//

De kracht van stilte

Stilte is. 

De kracht van stilte wordt vaak onderschat. Stilte lijkt de afwezigheid van geluid, te zijn maar het is zoveel meer. Het is een kracht op zich. Stilte draagt oneindig veel mogelijkheden in zich. Het is de voorwaarde om tot het wezen der dingen te komen. Om tot jezelf te komen.

Een zeldzaam goed 

 

In onze moderne hectische wereld is stilte een echte zeldzaamheid geworden. We worden continu geprikkeld door geluid en informatie die gevraagd of ongevraagd onze hersenen binnenstromen. Verkeer, radio, tv, smartphone, muziek, computer, gesprekken ... de input is enorm. Al deze informatie moet intern verwerkt worden, waardoor tot rust komen vaak niet meer lukt. Daarenboven zijn er ook onze gedachten en interne dialogen, die vaak alle kanten opschieten en continu blijven doorgaan. Het resultaat?  Dat ken je wellicht: chaos, onrust, stress, vermoeidheid,...

De weg naar rust, zelfkennis en zelfontplooiing

In de stiltedagen maken we het letterlijk stil. We gaan offline, schakelen gsm en andere toestellen uit, en laten de gewoonte om meteen met elkaar te gaan praten los. Daarnaast krijg je tools aangereikt om het ook in jezelf stiller te laten worden. Aan de hand van oefeningen, meditatietechnieken en groepssessies word je uitgenodigd om steeds diepere lagen van stilte in jezelf op te zoeken. 

 

Hoe stiller het wordt, hoe meer je zal genieten van de rust die bij momenten binnenin voelbaar wordt. Door de stilte zullen sommige gedachten of gevoelens echter net harder gaan roepen. Dit is normaal. Het is een uitnodiging tot zelfreflectie en verdieping. Je wordt begeleid om hier vanuit mededogen en mildheid voor jezelf mee om te kunnen gaan. 

//

Hoe ziet een stiltedag of -weekend eruit?

Deze dag of dagen bestaan uit een combinatie van geleide meditaties, stille meditaties en wandelmeditaties in de natuur. 

Momenteel zijn er geen stiltedagen gepland. Meer info volgt.

Practice Areas
Image by Aamir Suhail

// Praktisch & aanmelden

Wil je graag deelnemen aan een stiltedag, dan nodig ik je uit voor een intakegesprek. Hierin onderzoeken we samen jouw intentie. 

bottom of page