top of page
Image by K. Mitch Hodge

Individueel traject

//

Tijd spenderen met je eigen geest is dé belangrijkste afspraak in je leven

Dit traject is als een labo waar je instapt met jezelf als onderzoeksobject. 

 

Jouw geest bepaalt elke actie en reactie in je leven, elke stap die je zet. En heel vaak gebeurt dit onbewust:

  • je belandt steeds in hetzelfde soort conflicten;

  • je geeft de andere of de buitenwereld de schuld van de pijn die je voelt;

  • je reageert boos 'omdat dat toch niet hoort zo;

  • enzovoort...

Alleen... klopt dat eigenlijk wel? Klopt dit voor jou?

Vanwaar komen jouw gedachten? Wat is de échte oorzaak van je pijn en lijden?

 

Het onderzoeken van je eigen geest is cruciaal om een leven te leiden dat van jou is. Zolang je je geest niet onderzoekt, leid je eigenlijk het leven van concepten en overtuigingen die je hebt aangeleerd en overgenomen. Dan leidt je het leven van je leraren, van je ouders, van de maatschappij of je omgeving. Zelden is dit een weg naar geluk...

In dit traject zal je je geest en dus jezelf leren kennen. 

De eerste stap is om de aandacht naar binnen te brengen, om zo met bewustzijn je binnenwereld te leren kennen. Dat is meditatie. Stoppen en kijken. Zien wat er nu is. Voorbij illusies. Altijd opnieuw.

Nadien leer je concepten te onderzoeken, leer je om illusies te doorprikken, de waarheid te zien. Je leert verbanden te zien en krijgt helderheid. Stilaan raak je zo meer afgestemd op je binnenwereld, maak je keuzes die daarmee in overeenstemming zijn en ervaar je meer geluk, vervulling en meesterschap over je leven.

Verwacht geen sleutel-op-de-deur-oplossing. Dit is niet de makkelijke weg.

Dit pad vraagt volharding en commitment. 

// Bouwstenen
van dit traject

"Knowing the recipe doesn't mean you can taste the cake. You have to put it into practice to make it tasty."

 

-Robina Courtin

Dit traject is opgebouwd uit bouwstenen die ik zelf ervaringsgericht leerde kennen en helemaal heb doorleefd. 

Ik leerde deze methodes kennen bij de bron, in verschillende Boeddhistische kloosters en tradities. Niet als concepten of abstracte kennis, maar actief, in de praktijk. Concepten zijn immers leeg en nutteloos zolang je ze niet ten volle begrijpt. 

 

Het potentieel van je geest is eindeloos, maar om deze genialiteit te kunnen inzetten - ten dienste van jezelf én de wereld - dienen we de geest te leren kennen. Alle bouwstenen van dit traject zijn bedoeld om jou te helpen jouw zelf-kennis en bewustzijn te vergroten. 

Dit brengt je uiteraard soms ook bij stukken van jezelf die niet zo aangenaam zijn: illusies, schaduwkanten, verdrongen emoties of gedachten, ... Om hiermee om te kunnen gaan, besteden we veel aandacht aan compassie. Je leert om aanwezig te blijven bij de minder aangename delen, en ze vanuit zelfliefde en neutraliteit te accepteren.

Wil je graag meer weten over de bouwstenen waar ik mee werk? 

Lees hier meer

// Hoe ziet dit traject eruit?

1

Intake - online of in de praktijk

Tijdens een intakegesprek van ca 1,5uur onderzoeken we wat jouw noden, struggels en en verlangens zijn.

Ik ben 100% aanwezig en neem de tijd om naar je verhaal te luisteren. Op basis van jouw input en mijn waarnemingen deel ik wat ik denk dat nodig is om jou terug aan het stuur van je leven te krijgen. 

2

8 weken met je geest op pad - op maat

Tijdens de volgende 8 weken zitten we wekelijks samen in sessies van 1uur. Dit traject wordt op basis van jouw noden en verlangens samengesteld. Naast de sessies krijg je ook oefeningen mee om thuis zelfstandig aan de slag te gaan. 

In de eerste 3 à 4 sessies besteden we vooral aandacht aan het vergroten van jouw 'bewustzijnsspier'. Dit is nodig om in de volgende sessies aan actief zelfonderzoek te doen. Je leer hoe je jouw gedachten, emoties en de signalen van je lichaam en geest kan onderzoeken.

 

Steeds opnieuw leer je om naar binnen te kijken, naar wat er is op dat moment. Aandachtig en doorvoeld.

Je ontrafelt misverstanden en illusies en ontdekt wie je écht bent.

3

Bewust blijven kiezen voor zelfliefde

Dit traject is geen quick fix. Het vraagt behoorlijk wat volharding en commitment. Met wat je in dit traject leert, kan je jouw leven veranderen. Ten goede en voorgoed. Als je het toepast.

 

Ik leer jou om naar binnen te gaan. Ik leer jou om binnen jezelf illusie van waarheid te onderscheiden. En dan is het aan jou om dit verder te cultiveren. 

Wil je hierin verder ondersteund worden of zoek je nog meer verdieping, dan ben je zeer welkom om aan te sluiten bij de Mannencirkels of deel te nemen aan de Stiltedagen

Practice Areas
Image by Marek Okon

// Praktisch & aanmelden

Dit traject start met een intake sessie waarin we niet enkel kennismaken maar ook reeds inhoudelijk van start gaan.

 

Voel je na deze intake - om welke reden dan ook - dat je nog niet toe bent aan dit traject, dan kan je ervoor kiezen om niet in het verdere traject te doorlopen. Je betaalt dan enkel voor deze eerste sessie. Ook dit zal reeds heel wat inzichten opleveren.

bottom of page