top of page
Image by Joeri Römer

Bouwstenen

die met elkaar verweven zijn en geïntegreerd zijn in alles wat ik doe

//

Mindfulness

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je leert om helemaal in het hier en nu te komen. Het leert je aandacht te geven aan wat er is in het huidige moment, steeds vanuit een niet oordelende houding.

Bij Mindfulness gaat het erom om bewust de keuze te maken. Je kiest er telkens weer voor om te gaan kijken wat er is en je kiest ervoor om aandacht te geven aan alles wat je doet. Dat hoeft dus niet in meditatiehouding te zijn, maar kan evengoed als je koffie drinkt, als je praat, als je wandelt,...

//

Stilte

De kracht van stilte wordt vaak onderschat. Stilte lijkt de afwezigheid van geluid, te zijn maar het is zoveel meer. Het is een kracht op zich. Stilte draagt oneindig veel mogelijkheden in zich. Het is de voorwaarde om tot het wezen der dingen te komen. Om tot jezelf te komen.

In onze moderne hectische wereld is stilte een echte zeldzaamheid geworden. We worden continu geprikkeld door allerlei prikkels, geluiden en informatie die gevraagd of ongevraagd onze hersenen binnenstromen. Verkeer, radio, tv, smartphone, muziek, computer, gesprekken ... de input is enorm. Al deze informatie moet intern verwerkt worden, waardoor tot rust komen vaak niet meer lukt. Daarenboven zijn er ook onze gedachten en interne dialogen, die vaak alle kanten opschieten en continu blijven doorgaan. Het resultaat?  Dat ken je wellicht: chaos, onrust, stress, vermoeidheid,...

Door bewust te kiezen om al deze prikkels even buiten te sluiten, krijgt je geest niet alleen de kans om tot rust te komen, maar krijg je ook opnieuw toegang tot het meest wezenlijke in jezelf.

//

Meditatie

De meditatie die ik beoefen is gebaseerd op de Vipassana meditatie waarin ik gedurende verschillende jaren werd onderwezen in Boeddhistische kloosters.

Vipassana is een inzichtsmeditatie die je leert de dingen te zien zoals ze echt zijn. Je leert hoe je geest je lichaam beïnvloedt en vice versa. Je gaat met je aandacht naar die diepte van je geest, naar de wortel van je gedachten.

Dit proces loopt soms door woelige wateren. Dit is geen meditatie die aan de oppervlakte blijft en enkel als doel heeft om te ontspannen. Door op zoek te gaan naar de waarheid komen er sowieso onwaarheden naar boven die vaak onaangenaam zijn, gedachten, overtuigingen, verlangens... Je leert om ook dan te stoppen en te kijken. Je laat het zijn. 

Geleidelijk aan wordt je geest zo in de diepte gezuiverd van onwaarheden, en kom je in een staat van gelijkmoedigheid en innerlijke vrede. 

//

Coaching

Coaching helpt je om de beweging naar verandering te maken. 

Tijdens de sessies, die 100% confidentieel zijn, bewaar ik een open en veilige ruimte voor jou waarin alles kan gezegd worden dat wil gezegd worden. Ik luister met heel mijn wezen, zonder oordeel en vanuit mededogen en gelijkmoedigheid. 

Hierbij bewaar ik steeds het overzicht en houd ik je bij de les. In inspireer je vanuit mijn eigen ervaring en als het nodig is geef ik je met heel veel liefde een schop onder de kont. 

//

Presence

Presence is 'levende meditatie'. Presence is het resultaat van alle practices samen en brengt je in een toestand van gelukzaligheid. 

 

Het is op elk moment 'Stoppen en kijken' en alle kleine dingen met nieuwsgierigheid omarmen. Volledig in het hier en nu. Dit betekent dat je elke seconde volledig fris en nieuw bent in plaats van op automatische piloot te leven. Pas door zo integraal aanwezig te zijn in het nu en bij jezelf, kan je ook aanwezig zijn bij de andere. Daarom is dit een zeer belangrijke voorwaarde voor mijn werk. 

//

Yoga

Als gecertificeerd yoga leraar, integreer ik in de sessies vaak ook yoga oefeningen. Ik studeerde Yoga in een yogaschool in India die zich volledig baseert op de traditionele eeuwenoude teaching, waar de nadruk ligt op aanwezig leren zijn en bewustwording.

Yoga is een schitterde manier om het bewustzijn van je lichaam en geest te vergroten. Het helpt je om meer thuis te komen in jezelf en transformeert je zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel gebied. Ook yoga helpt je in je zelfonderzoek en vergroot je bewuste belichaming (embodiment). 

//

Breathwork

Breathwork vormt al vele jaren een vast onderdeel van mij eigen practices. Je adem is een krachtig en wonderbaarlijk instrument. Door juist te leren ademen, door buikademhaling toe te passen en je bewust en trager te ademen, kan je heel snel heel je lichaam een reset en reboot geven. Dit resulteert vaak in een sterke release van spanning en een staat van volledige ontspanning.

In mijn sessie gebruik ik vaak breathwork. Ik doe dit altijd op een zachte manier. We dagen de adem uit zonder iets te forceren. Zo ervaart je reptielenbrein dan in staat is de fight en flight aan te zetten, dat alles ok is, en kan er ontspanning en transformatie optreden. 

Image by Guillaume de Germain
bottom of page